weblap szerkesztés magÁnórÁk

Diplomás - webes gyakorlattal rendelkező - informatika tanárként vállalom weblap szerkesztés, weboldal készítés oktatását. A weblap szerkesztés magánórák során elsajátíthatja azokt az ismereteket, amelyek egy saját weboldal létrehozásához és menedzseléséhez szükségesek.

saját weboldal készítése Saját weboldal készítése

Amikor saját magának, vállalkozásának, egy ötletének, vagy egy ismerősének weboldalt szeretne, akkor alapvetően két lehetőség közül választhat. Elkészíttetheti a weblapot egy erre szakosodott céggel, vagy létrehozhatja weblapját saját maga is.

Ha más készíti el az Ön weblapját, akkor annak az igényeitől és a weblap minőségétől függően van egy egyszeri költsége, valamint számolnia kell azzal is, hogy ha a későbbiekben változtatni szeretne az oldalon, akkor azért szintén fizetnie kell. Ha ezen felül azt is szeretné, hogy oldala lehetőleg jó helyezést érjen el a google találati listáján, akkor kénytelen lesz egy keresőoptimalizálásra szakosodott cég - néha igen borsos áru - szolgáltatásait igénybe venni.

Ezzel szemben ha úgy dönt, megtanulja a weblap készítés fortélyait és saját maga készíti el weblapját, akkor képes lesz weblapján saját kezében tartani, frissíteni, elvégezni rajta az időnként szükségessé váló módosításokat.

Weblap készítés magánórák Weblap készítés magánórák

Weblap készítésben és webszerkesztés oktatásában gyakorlott informatika tanárként vállalom weblap készítés magánórák tartását Budapest XIV. kerületében, a Keleti pályaudvar közelében.

6-8 magánóra alatt (nagyjábból akkora költséggel, mintha mással készíttetné el weblapját, vagy egy tanfolyamra iratkozna be), megtanulhatja a weblap készítés legfontosabb témaköreit, képessé válik egy olyan oldal létrehozására, feltöltésére és menedzselésére, mint amit éppen most olvas. A magánórák teljes egészében az ön haladási üteméhez és igényeihez igazodnak, ezért a tanulás leghatékonyabb formáját jelentik.

Weblap készítés magánórák: >>elérhetőségek itt.

Weblap készítés Weblap készítés

A webszerkesztés igen szerteágazó "tudomány", sokféle webes technológia és szabvány létezik. Weblapot készíteni sokféle módon és eszközzel lehet. Van aki kizárólag vizuális weblap szerkesztőben (Front Page, Dreamweaver) dolgozik, van aki jegyzettömbben ír html és css nyelvű kódokat és van aki valamely ingyenes szolgáltatást (Google Sites, tartalomkezelő rendszerek) használ. Van aki kész sablonokat használ az oldal kinézetének kialakításához és van aki az alapoktól építkezik a design területén is. Minden módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A vizuális szerkesztőkkel viszonylag egyszerűen lehet dolgozni, a html kódok írásával hatékony és gyors weblapokat hozhatunk létre. általánosságban elmondható, hogy minél mélyebbek az ismereteink, annál szabadabbak vagyunk, annál több mindent meg tudunk oldani weblapunkon.

Az én javaslatom a fenti módszerek ötvözete. Ha megtanulja a Dreaawever weblap készítő használatát és megszerez némi html és css kódolási tudást, akkor el fog tudni készíteni egy tetszetős és jól használaható weboldalt.

SEO, a keresőoptimalizálás SEO, a keresőoptimalizálás

A SEO (Search Engine Optimalization), magyarul keresőoptimalizálás azon módszerek gyűjtőneve, melyekkel igyekszünk biztosítani, hogy oldalunk a google találati lista élére kerüljön. A SEO egy összetett, munkaigényes folyamat, nincs olyan csodaszer, amitől a weblapunk egyből 1. helyen lesz a találatok között. A keresőoptimalizálás eszközeinek egy részét már a weblap kialakításánál használni kell, más részük utólagos munkát igényel.

A webszerkesztés magánórák alatt megismerheti a keresőoptimalizálás legfontosabb eljárásait, szabályait, így mindent megtehet, hogy oldala jó helyezést érjen el a google találatai között.

Weblap készítés magánórák - egy lehetséges tematikaWeblap készítés magánórák - egy lehetséges tematika

A magánórákban éppen az a jó, hogy teljes egészében az ön igényeihez és elképzeléseihez igazodik, ezért előre pontosan sosem tudható, hogy hogyan alakul az órák tematikája. Azért hogy látható legyen, hogy nagyjából mégis mit, milyen ütemben lehet elsajátítani, közzéteszek egy minta tematikát:

Magánórák
Témák
1. alkalom
A webszerkesztés alapjai: weblapok és weboldalak, fájlnevek, fájltípusok, a web böngészők, ingyenes és fizetős tárhelyek, tárhely regisztráció, ftp.
Dreamweaver alapok: oldal létrehozása, oldal tulajdonságok, színek a weblapon, szöveges tartalom, szöveg formázás, címsorok, háttér, oldalak összekapcsolása, linkek típusai, felsorolás, képek a weblapon, táblázatok használata.
Egy egyszerű - több összekapcsolt oldalból álló - webhely elkészítése és igény szerint feltöltése egy ingyenes tárhelyre.
2. alkalom
Oldalszerkezet kialakítása: képernyő felbontások, méretezés a weben, tesztelés több felbontásokon, felbontástól függetlenül használható weblap, különböző típusú böngészők viselkedése és kompatibilitása.
Táblázatok használata az oldalszerkezet kialakításában. A táblázatos oldalszerkezet hátrányai és előnyei a tanulás folyamatában.
Tárhely és domain választás, a domain szerepe a keresőoptimalizálásban. A weboldal tartalmi elemeinek megadása SEO szempontok alapján.
Egy táblázatos szerkezetű oldal elkészítése.
3. alkalom
HTML alapok: a kódolás alapjai, a html nyelv, webszerkesztő program és a html kód, a legfontosabb html tagek és használatuk, html tulajdonságok, a szabványos html oldalak, validitás és a google, ritkábban használt html tagek, html odal szerkezete, az oldal fejléce, a html fejléc és a keresőoptimalizálás.
Az eddig megismert formázási lehetőségek html nyelvű leírása.
4. alkalom
CSS alapok: stíluslapok illesztése a html oldalakhoz, a css használatának előnyei, a tartalom és design szétválasztásának haszna a keresőoptimalizálás szempontjából, a html és a css kapcsolata, css kijelölők és tulajdonságok, css formázási alpok, csak css-sel megvalósítható formázások.
5. alkalom
Oldalszerkezet kialakítása 2: oldalszerkezet kialakítása css segítségével, a css oldalszerkezet kialakításának előnyei design és keresőoptimalizálás szempontból, div-ek és formázásuk, méretezés, oldalon belüli elhelyezés, rugalmas weblapok.
6. alkalom
Weblap sablonok használata: css weblap sablonok letöltése és testre szabása, saját design kész sablonból, a css és html ismeretek felhasználása modern és keresőbarát weblapokhoz, saját oldal készítésének lépései, webes ergonómia, weblapok használhatósága a felhasználó szempontjából.
Weblap látogatottsága, látogatottság mérés, SEO eszközök, a látogatók folyamata, Google Analitycs, webmester eszközök.
7. alkalom
Egyéb tartalmak az oldalon: iframe technika, Google térkép beillesztése, üzenet küldő űrlap létrehozása, youtube videók beágyazása, kapcsolat a közösségi hálóval, Facebook like és megosztás, kész kódok beépítése az oldalba.
8. alkalom
Továbbfejlesztési lehetőségek: a web programozása, php és mysql, tartalom kezelő rendszerek (CMS), Drupal, az oldal gondozása, linképítés, reklámozás, Google Adwords, Google Adsense

A magánórák személyre szabottságából adódóan az egyes órák és témák természetesen a minta tematikától eltérőek lehetnek az ön igényeinek megfelelően.

Weblap készítés magánórák - helyszín, időpontok, árak Weblap készítés magánórák - helyszín, időpontok, árak

Weblap készítés magánórákat Budapest XIV. kerületén a 7-es busz vonalán, a Keleti pályaudvar közelében lévő lakásomban adok. Jelenleg főállású informatika tanárként dolgozok, ezért magánórákat munkaidőn kívül a hétköznap délután-esti órákban, illetve hétvégén tudok vállalni.

A weblap készítés magánórák alkalmanként 90 percesek, egy alkalom ára 6000 Ft.

Ha szeretné elkezdeni a webszerkesztés tanulását, vagy további kérdései vannak, kérem keressen meg elérhetőségeim egyikén!

Pirisi ZoltÁn

06-70-244-65-45

pirisi.zoltan@gmail.com

>>Üzenet küldése
Elérhetőség

Pirisi Zoltán
informatika tanár

Üzenet küldése

06-70-244-65-45

facebook.com/informatikatanar

pirisi.zoltan@gmail.com

Webszerkesztés magánórák

Készítse el saját weblapját! Tanulja meg a weblap készítés alapjait magánórák keretében!

Néhány hét alatt képes lesz esztétikus és hasznos weblap létrehozására, elkészítheti és feltöltheti saját weblapját.

Weblap készítés magánórák :
>>Részletek itt

Prezi magánórák

Kápráztassa el kollégáit és főnökeit meglepő és látványos prezentációkkal!

Sajátítsa el a prezi.com bemutató készítő szoftver használatát néhány magánóra alatt!

Prezi magánórák :
>>Részletek itt

Állásinterjú felkészítés

Frissítse fel informatika tudását magánórák keretében!

Bővítse Excel, Word és egyéb Office ismereteit, hogy magabiztosan vághasson bele az állásinterjú informatikai részébe!

Állásinterjú felkészítés:
>>Részletek itt

Érettségi felkészítés

Informatika érettségi felkészítő magánórák.

Több éves gyakorlattal vállalok közép- és emelt szintű informatika érettségire felkészítést .

Informatika érettségi felkészítés :
>>Részletek itt